Terapi @ Pt England School
I am a Year 6 student at Pt England School in Auckland, NZ. My teachers are Miss Szymanik, Mr Goodwin, and Miss Parrant.
Monday, 16 July 2018
Thursday, 5 July 2018
The lion and the Mouse
WALT: Read our book fluently. Answer literal and inferential questions about the book.
Forces of Flight animation
This is my animation it is about the Forces of Flight
Tuesday, 3 July 2018
Wednesday, 27 June 2018
Fraction Group Problems
Miss Szymanik brought 15 puzzles for her class. ⅕ of the puzzles
were for 10  12 year olds. How many of the puzzles were for 10 
12 year olds?
were for 10  12 year olds. How many of the puzzles were for 10 
12 year olds?
What is the context of the question?
Miss Szymanik went to a store and brought 15 puzzles for her class.
What is the question asking us to do?
The question asking us to find out how to puzzles were for
10  12 year olds.
10  12 year olds.
Show your working (what division or multiplication facts helped
you): 15 division by 5 = 3
you): 15 division by 5 = 3
5 x 3 = 15
Answer: 3 of the puzzles were for 10  12 year olds.
Mr Moran brought some cake to share for his birthday last week.
It was cut into 18 pieces. ⅙ of the pieces were chocolate flavoured.
How many chocolate flavoured pieces were there?
It was cut into 18 pieces. ⅙ of the pieces were chocolate flavoured.
How many chocolate flavoured pieces were there?
What is the context of the question?
Mr Moran brought some cake Mr Moran share for his birthday
last week.
last week.
What is the question asking us to do? The question is asking
us to find out how many pieces of the cake were chocolate flavoured.
us to find out how many pieces of the cake were chocolate flavoured.
Show your working (what division or multiplication facts helped
you): 18 division by 6 = 3
you): 18 division by 6 = 3
3 x 6 = 18
Answer: 3 of the pieces of cake were chocolate.
Mr Burt brought 35 new chromebooks for students. ⅖ of them
didn’t have bags. How many chromebooks still needed bags?
didn’t have bags. How many chromebooks still needed bags?
What is the context of the question?
Mr Burt brought 35 new chromebook for the students.
What is the question asking us to do?
The question is asking us to find out how many new
chromebooks still need bags.
chromebooks still need bags.
Show your working (what division or multiplication
facts helped you): 35 division by 5 = 7
facts helped you): 35 division by 5 = 7
7 x 5 = 35
7 x 2 = 14
⅖ of 35 = 14
Answer: 14 chromebooks still needed bags.
Mrs Lagitupu brought 100 new cameras. ⅖
of them were Sony brand. How many Sony brand cameras did
she buy?
of them were Sony brand. How many Sony brand cameras did
she buy?
What is the context of the question?
The context is that Mrs Lagitupu went to a shop and
bought 100 new sony cameras.
bought 100 new sony cameras.
What is the question asking us to do?
It was asking us to find out how many sony brand cameras
did Mrs lagitupu buy.
did Mrs lagitupu buy.
Show your working (what division or
multiplication facts he
multiplication facts he
100 division by 5 = 20
50 x 2 = 100
Answer: 20 of the cameras were Sony brand.
Miss Parrant brought 21 pairs of rugby boots
for her Rippa team. 3/7 of them were Adidas brand boots.
How many adidas brand boots did Miss Parrant buy?
for her Rippa team. 3/7 of them were Adidas brand boots.
How many adidas brand boots did Miss Parrant buy?
What is the context of the question?
Miss Parrant got 21 pairs of rugby boots for her Rippa team.
What is the question asking us to do?
The question asking us to find out how many rugby boot there are.
Show your working (what division or multiplication facts helped
you):
you):
21 division by 3/7 = 12
3 x 4 = 12
Answer: 12 of the boots were Adidas brand boots.
Mrs Moala brought 28 ice blocks to share with her class. ¾
were lemonade flavoured. How many lemonade flavoured ice
blocks were there?
were lemonade flavoured. How many lemonade flavoured ice
blocks were there?
What is the context of the question?
What is the question asking us to do?
Show your working (what division or multiplication facts
helped you):
helped you):
7 + 7 = 14
14 + 14 = 28
14 division by 2 = 7
7

7

7

7

Answer: 7 ice blocks were lemonade.
Subscribe to:
Posts (Atom)